Overige partners

Midden Brabant college; vmbo tg- kb- bb. Topsportleerlingen aan het midden Brabant college kunnen tijdens de schoolperiode alle trainingen volgen, ook onder schooltijd. De leerlingen zitten niet in een klas bij elkaar zoals op de Willem II College, maar in reguliere klassen. De uren die gemist worden door de trainingen worden ingehaald tijdens verplichte studiebijeenkomsten op een ander moment van de dag. Voor de leerlingen is een aparte topsportcoördinator aangesteld, die de leerlingen begeleidt in het combineren van hun sport en school. Deze coördinator zorgt er ook voor dat de studieresultaten regelmatig met de Stichting Topsport Opleiding worden geëvalueerd om indien nodig trainingen te verminderen en studie-uren te verhogen.
--
De IJsclubs uit het gewest NB-L-Z. Het schaatscollege werkt graag samen met de regionale ijsclubs. De verenigingen kunnen aspirant deelnemers voordragen aan het schaatscollege. Toelating tot het schaatscollege heeft als doel, maar is geen garantie, voor doorstroming naar een gewestelijke ploeg.
--
KNSB. De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) is een eigentijdse sportbond die zich actief inzet voor de verdere versterking en promotie van de schaatssport in al zijn facetten. Als nationaal overkoepelend orgaan geeft de bond richting aan ontwikkelingen die in het belang zijn van de top-, wedstrijd- en breedtesport. Het Schaatscollege is opgericht in nauwe samenwerking en in overeenstemming met de opleidingsstrategie vanuit het bondsbureau van de KNSB. Doel is om per 2011-2012 een KNSB Regionaal Trainingscentrum (RTC) te worden. Naast het nationale centrum in Heerenveen gaan de twee regionale centra (Den Haag/Zoetermeer en Tilburg/Eindhoven) een belangrijke rol in de vooropleiding van talenten vervullen. Oprichter Tonny Dijck is bestuurslid van de sectie Shorttrack van de KNSB. Website KNSB
--
KNSB Gewest NB-L-Z. Het schaatscollege is opgezet vanuit de Gewestelijke Technische Commissie Shorttrack vanuit de visie dat shorttrack een belangrijke basis en hulpmiddel kan zijn ook voor andere schaatstakken. Doel van het Schaatscollege is om zoveel mogelijk rijders in de gewestelijke ploegen uit te laten komen (zowel langebaan als shorttrack) en om die gewestelijke rijders opleiding, faciliteiten, en eventueel aanvullende trainingen te bieden. Voor de rijders van deze gewestelijke jeugd opleidingsploegen en selecties is de opleiding en het programma op het Schaatscollege en/of het Willem II aanvullend of geïntegreerd in de selectieuren. De Gewestelijke trainers bepalen het jaarprogramma. We werken in de onderbouw nauw samen met de trainers van de Jeugd Opleidingsploeg Langebaan (JTG) en de Gewestelijke Jeugd Starclass Groep Shorttrack (JSG). Website van het Gewest , en de website Shorttrack Brabant /STB
--
Het Olympisch Netwerk Brabant steunt (aankomende) topsporters in hun sportieve en maatschappelijke carrière. Sportmedische en mentale begeleiding, trainingsaccommodaties, onderwijs, huisvesting en werk zijn enkele van de gevarieerde onderwerpen waarmee we kunnen helpen. 
Het Olympisch Netwerk Brabant is opgericht door het NOC*NSF in samenwerking met de provincie Noord-Brabant. Het is geïntegreerd in Sportservice Noord-Brabant. Olympisch Netwerk Brabant werkt voor sporters met een A-, B- of HP-status. En voor sporttalenten met de status Talent Internationaal (IT), Talent Nationaal (NT) en Beloftes (KNVB status seizoen 2010-2011 is gelijk aan Belofte status). De sportbonden leveren de namen van deze talenten. Ten slotte begeleiden we sporters met een Regiostatus Junior (RJ) en Senior (RS). Je valt binnen het Olympisch Netwerk Brabant als je aan twee van de drie volgende criteria voldoet: wonen, werken/studeren en sporten in Noord-Brabant. Contactpersoon: Sandra Temmerman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Meer info op de website
--
SportMedisch Centrum Tilburg Intensief sporten is grenzen verleggen en kan risico's meebrengen. De kans op blessures is bij (top)sporters altijd aanwezig. Het is juist dan belangrijk om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar dat er juist zo snel mogelijk een goede diagnose wordt gesteld. Het SportMedisch Centrum Tilburg biedt u deze mogelijkheid. De sportarts en sportfysiotherapeut helpen hier, zo nodig in nauwe samenwerking met de (sport)orthopedisch chirurgen van TweeSteden Ziekenhuis en het St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg. Als de diagnose gesteld is gaan de sportfysiotherapeuten aan de slag bij de revalidatie. Er wordt een behandeling ingezet en ook volgt er een advies over het vervolgtraject en preventie. De sporter wil immers niets liever dan zo snel mogelijk terug naar het oorspronkelijke prestatieniveau. Door gerichte medische begeleiding kunnen sporters hun prestaties optimaliseren en door specialistische behandeling kunnen zij nel herstellen van blessures. Het SportMedisch Centrum begeleidt bij intensief sporten (topsport en breedtesport) door onderzoek, adequate advisering, preventie en behandeling. Het SportMedisch Centrum beschikt over twee ruime behandelcabines en een goed geoutilleerde oefen/trainingsruimte. Contact: Telefoon: 013-5456820
--
Thebe Voeding en Dieet. Goed eten en drinken heeft veel invloed op je gezondheid en je prestatievermogen. Op internet, in tijdschriften en in boeken is tegenwoordig heel veel informatie te vinden over voeding in het algemeen en over voeding bij sport. Er is echter een “maar”. Iedere sport stelt andere voedingseisen en deze eisen zijn weer afgestemd op jou als persoon. Sportvoeding die bij jou past is dus niet pasklaar van het internet of uit een folder te halen! De sportdiëtisten van Thebe Voeding en Dieet zijn gespecialiseerd in het opstellen van een individueel voedingsplan voor sporters. Zou je graag een individueel advies willen? We helpen je graag verder!
Advies op maat. 
De sportdiëtist maakt een individueel voedingsplan. Een plan dat is aangepast aan jouw leefstijl, doel en voorkeuren. Er wordt gekeken naar je trainingsschema, de duur en de intensiteit van de trainingen en de tijden waarop je traint. Ook wordt er gekeken naar het gewenste lichaamsgewicht. En, niet onbelangrijk, er wordt rekening gehouden met jouw persoonlijke smaak en voorkeuren. Eten moet vooral ook lekker zijn!
Antwoord op allerlei vragen
“Drink ik genoeg?”, “wat is het beste om te drinken?” of “moet ik wel of niet eten voor het sporten?”. De sporter zit vaak boordevol met vragen over eten, drinken lichaamsgewicht en spieropbouw. Logisch, want je wilt immers optimaal presteren.
Maak een afspraak
Neem contact op met Thebe op nummer 0900 – 8122 (€ 0,10 cpm) en maak een afspraak.. Hiervoor is een verwijsbrief van je sport- of huisarts nodig. Met deze verwijsbrief wordt de behandeling door de diëtist vergoedt vanuit de basisverzekering.