Toelatingsprocedure

Het Schaatscollege geeft (extra) faciliteiten aan getalenteerde schaatsers. De rijders hebben de potentie om hun sport op landelijk niveau te gaan beoefenen. Naast de toelating voor het schaatsgedeelte kan in Tilburg toelating tot de sportklas van het Willem II College gevraagd worden.
 
Schaatscollege: De opleiding is in de onderbouw breed van opzet en de rijders nemen deel aan verschillende disciplines. Om die reden hebben schaatsers die reeds een brede bagage in meerdere disciplines hebben, voorrang bij de toelating tot de talentenklas. Daarnaast ook rijders uit de top 10 van de landelijke Vantage database. Leden van gewestelijke selecties worden in principe altijd toegelaten tot de trainingsfaciliteiten van het Schaatscollege. Schaatsers op clubniveau die nog niet voldoen aan de criteria voor toelating tot de talentengroep kunnen onder omstandigheden toegelaten worden tot de "schakelklas". Meestal bestaat een nieuwe jaargang uit twee of drie schaatsers in de schakelklas.
 
Sportklas Willem II (alleen voor Tilburg): Indien een rijder is toegelaten tot de faciliteiten van het Schaatscollege (stap 1.) kan ook een inschrijving voor de sportklas van het Willem II College gedaan worden (niet verplicht). Het heeft geen zin om toelating tot de sportklas te verzoeken zonder toelating tot het Schaatscollege. Toelatingseisen voor de sportklas (stap 2). De kandidaat voldoet aan de toelatingseisen van het Koning Willem ll College zoals CITO score; (stap 3). De kandidaat tekent een onderwijsovereenkomst. Daarin zijn de rechten en plichten over en weer geformuleerd. Er staat ook in, op welke manier de overeenkomst kan worden beëindigd in geval van onvoldoende studieresultaten en/of onvoldoende progressie op het sportieve vlak. In principe heeft het Schaatscollege vijf plaatsen per jaar beschikbaar in de brugklas / sportklas van het Willem II College.
Samenvattend:
  • Rijder neemt contact op met het Schaatscollege email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Start toelating Schaatscollege op basis van schaatsprestaties
  • Toelating extra faciliteiten Schaatscollege of volledige trainingsprogramma Schaatscollege
Optioneel (alleen voor Tilburg)
  • Schaatscollege draagt rijder voor (eventueel) aan Willem II College
  • Start toelatingsprocedure van het Willem II College (informatiebrochure sportklas, meer info bij Marjolein Cuppers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
  • Toelating tot de sportklas van het Willem II College